skip to Main Content

Disavow backlinks en voorkom een penalty!

Wanneer je niet op de hoogte bent van alle links die naar je website verwijzen, kan het zijn dat je hierdoor problemen krijgt. Wanneer er namelijk te veel slechte links naar je website linken, kan je hierdoor een Google Penalty ontvangen. Linkbuilding Partner kan dit voor je disavowen!

Voor het opheffen van een handmatige actie tegen een Google penalty is het noodzakelijk dat backlinks die de Google richtlijnen overtreden verwijderd worden. Dat is helaas echter niet altijd mogelijk. Vaak geven webmasters geen gehoor aan linkverwijdering verzoeken. In dat geval is er de mogelijkheid om deze backlinks te disavowen.

Disavow backlinks is zeer belangrijk

Hiermee kan een website aangeven dat deze niet langer wenst te worden geassocieerd met bepaalde backlinks. Google biedt via Webmaster tools de mogelijkheid om een lijst in te dienen met domeinnamen vanaf waar mogelijk schadelijke links naar uw website verwijzen.

Laat een expert het disavowen van backlinks uitvoeren

Disavowen is zeker niet zonder risico’s. Wanneer per ongeluk backlinks van goede domeinen worden ge-disavowed zal dit leiden tot daling van keyword rankings. Dit kunt je dan ook het beste aan een expert overlaten. Na verloop van tijd berekent Google de keyword rankings. Ook al is je website niet getroffen door een handmatige actie tegen webspam, dan nog is het verstandig om met enige regelmaat slechte backlinks te disavowen. Slechte links in je backlinkprofiel werken als een rem op de groei in de keyword rankings. Linkbuilding Partner heeft hiervoor de preventieve scan.

Meer info?

Neem contact op